29 серпня, 2016

Органік з чого ми починали. Ч 2 Обстеження грунту.

Органік з чого ми починали. Ч 2 Обстеження грунту.
Коли є земельна ділянка, що ж робити далі?
А далі, Вам потрібно провести агрохімічне обстеження Вашого ґрунту.
Підприємств, які пропонують такі послуги досить багато. Ми замовляли таке обстеження в державній установі Рівненській філії "Інституту охорони ґрунтів".
За результатами обстеження нам підготували матеріали обстеження сільськогосподарських угідь, карти ґрунтових змін, візуальні матеріали забезпечення грунту (NPK) - (N) - Азот, (P) - фосфор (K) - калій) pH - кислотність, інформацію про типи грунтів та їх агрохімічну характеристику, які наявні на обстежуваній ділянці.
Для гарного розвитку рослин потрібно макро та мікро елементи: вуглець, кисень, водень, азот, фосфор, калій, кальцій, магній, сірка, залізо, бор, марганець, мідь, цинк, молібден, кобальт. Якщо в грунті не достатньо того чи іншого елемента, або надлишок певного елемента, наприклад кальцію чи азоту рослина не зможе розвиватись правильно. Проведені дослідження дозволяють з'ясувати дану інформацію! Ви знатимете, які елементи на вашому грунті в дефіциті, а яких є вдосталь, що в свою чергу дозволить заощадити кошти на етапі підготовки ґрунту і отримати хороший урожай.
Також варто дослідити ґрунт на забруднення важкими металами (свинець, кадмій, ртуть, мідь, цинк) та радіоактивними елементами (цезій, стронцій).
Зауважу, що таке обстеження варто зроби навіть якщо ви вже почали вирощувати ті чи інші культури на своїй ділянці, це допоможе скорегувати агротехніку вирощування, або внести корективи в план сівозміни. Якщо з’явились питання буду радий відповісти.
З повагою
В. Кравчук

Немає коментарів:

Дописати коментар